Tips bij het kopen van een huis

Valkuilen en tips bij het kopen van een huis

Een nieuw huis kopen is altijd spannend, want het gaat vaak om een groot bedrag. Deze uitgave doet iemand niet vaak in zijn leven. Daarnaast ga je wonen in een nieuwe leefomgeving en het dagelijks leven ziet er toch weer wat anders uit. Voor je gevoel heb je snel je droomhuis gevonden, maar er zijn veel valkuilen bij het kopen van een nieuwe woning. In dit blog bespreken we de grootste valkuilen en geven we enkele tips waar je op moet letten. Wil je toch graag extra hulp ontvangen? Dan kun je ook een aankoopmakelaar inschakelen. Diegene begeleidt je tijdens het gehele proces en helpt met de aankoop van jouw droomwoning.

1. Plan jouw bezichtiging overdag

Het is zeer aan te raden om overdag een bezichtiging te plannen om zo met daglicht een goede eerste indruk te krijgen van de woning. Overdag vallen ook de minpunten van een huis op, zoals scheurtjes en vocht- of schimmelplekken. Daarnaast is het ook erg belangrijk om tijdens de bezichtiging je niet te veel af te laten leiden door de makelaar. Want hierdoor zou je net deze plekjes kunnen missen. Kijk zelf goed rond en wellicht kom je zelf ook bepaalde dingen tegen waar de makelaar je niet over verteld heeft. 

2. Niet vaak genoeg kijken

Over het algemeen is het zeer verstandig om meerdere keren een bezichtiging te gaan doen. Wanneer je vaker een huis bekijkt zullen je steeds andere dingen gaan opvallen, zowel positieve als negatieve dingen. Een eerste bezichtiging geeft je simpelweg geen compleet beeld van de woning, plan daarom altijd meerdere bezichtigingen in. Dan is het mogelijk dat je toch nog net dat ene scheurtje tegenkomt of dat je net meer inspiratie hebt opgedaan en dus verdere mogelijkheden met de woning ziet.

Lees tip:  Mediator in Utrecht, vraag en antwoord

3. Maak een checklist

Voordat je een huis gaat bezichtigen is het verstandig om een lijstje te maken met alle eisen van jouw ideale droomhuis. Op deze manier hoef je geen tijd en moeite te steken in woningen die toch al niet aan alle eisen voldoen. Neem het lijstje ook altijd voor de zekerheid mee bij een woningbezichtiging zodat je altijd weet waar je op moet letten. Dan kun je de geselecteerde punten tijdens de bezichtiging ook afvinken. Hierdoor weet je zeker dat je alles hebt gehad en niks vergeten bent. Ook kun je dan voor jezelf nagaan of deze woning echt iets voor jou is of dat je toch nog even verder kijkt.

4. Scan de omgeving

Hoewel het huis mogelijk aan alle eisen voldoet is het altijd belangrijk om ook de omgeving van de woning te bekijken. Hoe is de buurt, zitten er aardige buren om je heen? Waar staan de winkels en eventueel een school voor de kinderen? Zijn alle benodigde voorzieningen in de buurt? Bepaal voor jezelf wat je graag in de buurt wilt hebben. Want dit zijn uiteraard ook belangrijke punten voor de woning. Want een goede sfeer en omgeving is de basis voor fijn wonen in jouw nieuw huis. Ga daarom vooral op onderzoek in de buurt van de woning!

5. Maak foto’s

Wanneer je bij een bezichtiging bent, maak dan foto’s van het huis. Hierdoor kun je na de bezichtiging op je eigen gemak de woning nog een keer bekijken door jouw foto’s. Maak bijvoorbeeld foto’s van de plekken die je zijn opgevallen of van de plekken waar jij een leuk idee voor hebt. Zo kun je na de bezichtiging verder kijken en zie je mogelijk nieuwe dingen die je tijdens de bezichtiging niet zag. Door de foto’s wordt je ook niet meer afgeleid door de makelaar of andere zaken en kun je rustig de bezichtiging over doen.

Lees tip:  De fundamenten van een succesvol bedrijf 

Een makelaar in Enschede nodig?

Wil jij een woning gaan kopen in Enschede en zoek jij een makelaar? Dan is Prenger Makelaars de makelaar van Enschede waar jij naar op zoek bent. Zij kunnen jouw ondersteunen bij de aankoop van een woning. Hebben altijd een fris aanbod aan zowel koop- als huurwoningen. Bekijk de website en neem eenvoudig contact met hen op of plan een bezichtiging!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *