Mediator in Utrecht, vraag en antwoord

Soms zijn de fronten in een scheiding zo verhard dat de partners gewoon niet meer alleen met elkaar kunnen communiceren. Zij weten niet hoe zij het geschil kunnen regelen en weten niet hoe zij samen verder moeten gaan. Komt het nu tot een oorlog tussen de twee partners? In deze situatie kan mediation nuttig zijn. Dit is een alternatieve vorm van conflictoplossing. Mediators helpen je om het conflict op een constructieve manier te verwerken en om samen tot een individuele oplossing te komen. Een bemiddelaar is altijd neutraal en is er om jullie beiden te ondersteunen.

Een mediator neemt geen beslissingen over hoe je je scheiding aanpakt. Je krijgt de kans om in een beschermde omgeving je gevoelens en gedachten te uiten en gericht naar een individuele oplossing toe te werken. Net zoals elke relatie wordt bepaald door bijzondere individuele omstandigheden, kun je ook afspraken maken die op je eigen situatie zijn toegesneden. Deze vormen een ideale basis voor een minnelijke echtscheiding.

Wat houdt mediation in?

Mediation is het bemiddelen tussen partijen die bij een conflict betrokken zijn. Mediators zijn neutrale derden die bemiddelen tussen het (echt)paar. De bemiddelaar bemiddelt niet in de eigenlijke zin van het woord, maar probeert eerst een basis voor besprekingen met het respectievelijke echtpaar uit te werken. Zodra de basis voor discussie is gevonden, wordt samen met de strijdende partijen naar een duurzame oplossing voor het conflict gezocht.

Wat kan een mediator in Utrecht je opleveren?

Een goede mediator kan veel geld en vooral veel stress en tijd besparen. Voorwaarde is dat beide partners erin slagen een doelgerichte communicatie tot stand te brengen. De bemiddelaar probeert met beide partners tot een goede oplossing voor beide partijen te komen. De weg erheen is niet recht, maar aan het eind van een geslaagde bemiddeling is er heel vaak een diepe voldoening. De partners hebben in feite niet langer het gevoel dat de ander hen niet begrijpt.

Lees tip:  De fundamenten van een succesvol bedrijf 

Wanneer de bemiddeling succesvol is, heeft dit niet alleen griffierechten en advocatenkosten bespaard. Echtscheidingsbemiddeling heeft ook de sfeer tussen de partners hersteld tot een niveau waarop oplossingen konden worden gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *